skip to Main Content

Ένα διαφορετικό Σάββατο για τα παιδιά στη Πάρνηθα

kids in Parnitha mountain

Σάββατο πρωί και έχουμε ξεκινήσει από νωρίς, ο πεζοπορικός προορισμός μας είναι η Πάρνηθα. Το βουνό της Πάρνηθας απέχει μόλις 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και διαθέτει αμέτρητα μονοπάτια, γεγονός που το καθιστά ιδανικό προορισμό για χαλαρή πεζοπορία για οικογένειες με παιδιά.

Στη παρέα μας βρίσκονται πέντε παιδιά με τους γονείς τους. Στόχος μας είναι να περάσουμε μια υπέροχη μέρα δίπλα στη φύση, πεζοπορώντας μέσα στο δάσος. Ξεκινάμε τη διαδρομή μας από το καταφύγιο Μπάφι με κατεύθυνση στο πυροφυλάκιο ΕΔΑΣΑ. Ακολουθούμε το μονοπάτι και παρατηρούμε τα διάφορα δέντρα και την μορφολογία του εδάφους που αλλάζει. Τα παιδιά προσπαθούν να αντιληφθούν αυτό τον “νέο κόσμο” που τα περιβάλλει, ενώ οι γονείς έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν, και να απολαύσουν το τοπίο.

Ύστερα από λίγη ώρα φτάνουμε στο πυροφυλάκιο, το οποίο αποτελεί τέλεια στάση για ξεκούραση. Εδώ μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε τη θέα και να πάρουμε όλοι ανάσες για την επιστροφή. Τα παιδιά φυσικά είναι ασταμάτητα, το ξύλινο σπιτάκι από το πυροφυλάκιο μετατράπηκε κιόλας στο “σπίτι τους” και το παιχνίδι μοιάζει ατέλειωτο. Στο τέλος της εξόρμησης, κατά την επιστροφή συναντήσαμε τα ελάφια της Πάρνηθας. Τα μικρά γέμισαν χαμόγελα βλέποντας τα εξοικειωμένα με την ανθρώπινη παρουσία, κόκκινα ελάφια του εθνικού δρυμού. Φυσικά ενημερώθηκαν ότι δεν πρέπει να τα ταΐζουν και ότι αποτελούν άγριο προστατευόμενο είδος της Πάρνηθας.

Τελικά δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να οδηγείς παιδιά στο δάσος και να μοιράζεσαι την αγάπη σου για τη φύση μαζί τους.

Back To Top