skip to Main Content

Αθήνα, τι μπορείς να κάνεις

Αθήνα, τι μπορείς να κάνεις

Η Αθήνα είναι μια πόλη που προσφέρει αρκετές επιλογές σε φυσικά αξιοθέατα για εξερεύνηση. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για δραστηριότητες που σχετίζονται με τη φύση μέσα και γύρω από την Αθήνα:

1) Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας – Αυτό το ορεινό, προστατευόμενο οικοσύστημα βρίσκεται βόρεια της Αθήνας και προσφέρει μεγάλη ποικιλία από υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, αναρρίχηση, ποδηλασία. Δείτε τις πεζοπορικές μας προτάσεις στην Πάρνηθα.

2) Λόφος Φιλοπάππου – Αυτός ο γραφικός λόφος βρίσκεται κοντά στην Ακρόπολη και προσφέρει πεζοπορικές διαδρομές ανάμεσα σε αρχαία ερείπια και πανοραμική θέα στην πόλη και τη θάλασσα.

3) Μονή Καισαριανής – Αυτό το ιστορικό μοναστήρι βρίσκεται σε μια δασώδη περιοχή στις πλαγιές του Υμηττού και προσφέρει μια γαλήνια απόδραση από την πόλη με μονοπάτια πεζοπορίας και εκπληκτική θέα.

4) Λυκαβηττός – Αυτός ο λόφος προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη και το Αιγαίο Πέλαγος, με μικρά πεζοπορικά μονοπάτια και ένα μικρό εκκλησάκι στην κορυφή.

5) Εθνικός Κήπος – Στην καρδιά της Αθήνας, αυτό το μεγάλο πάρκο προσφέρει μια γαλήνια όαση με μονοπάτια πεζοπορίας, λιμνούλες και ιστορικά μνημεία.

6) Παραλία Σχοινιά – Αυτή η αμμώδης παραλία βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Αττικής και είναι ένα δημοφιλές σημείο για κολύμπι, ιστιοσανίδα και άλλα θαλάσσια σπορ. Μπορείτε επίσης να βρείτε εύκολα μονοπάτια πεζοπορίας μέσα στο δάσος.

Back To Top